LÄMMÖNSIIRTIMIEN JA PAINESÄILIÖIDEN LUOTETTAVA TOIMITTAJA

 

Refinec Oy on suomalainen konepajayritys, joka suunnittelee, mitoittaa, valmistaa ja toimittaa lämmönsiirtimiä, painesäiliöitä, paineettomia säiliöitä sekä muita hitsattuja rakenteita teollisuuden tarpeisiin. Toimitamme laitteet joustavasti nopeillakin toimitusajoilla ja haemme jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja, joilla turvaamme tuotteidemme laadun ja kestävyyden. Päätuotteitamme ovat lämmönsiirtimet ja muut painelaitteet sekä säiliöt.

AJANKOHTAISTA

Refinec ja LUT-yliopisto yhteistyössä:

 

Hiilidioksiditutkimus vie kohti vihreää siirtymää

 

Refinec toimitti LUT-yliopiston virtaustekniikan laboratorioon laitteistokokonaisuuden, jolla tutkitaan hiilidioksidin ominaisuuksia ylikriittisessä tilassa. Refinecin toimittamaan kokonaisuuteen kuului muun muassa painelaitesuunnittelu, putkilämmönsiirrin, painesäiliö, putkistoja sekä kokoonpano.

Uudella laitteistolla tutkitaan ylikriittisessä tilassa eli nestemäisenä kaasuna olevan hiilidioksidin ominaisuuksia ja lämmönsiirtoa. Refinec valmisti laitteistoon painesäiliön, koneikon sekä lämmittimen sähkövastuksella. Lisäksi Refinec vastasi laitteiston kokoonpanosta, NDT-tarkastuksista, NoBo:n tarkastuksista ja koeponnistuksesta.

– On aina hienoa olla mukana uuden ja ainutlaatuisen kehittämisessä. Tämä laitteisto toimii suurella paineella korkeassa lämpötilassa, ja rakenteet pitää suunnitella ja valmistaa sen mukaan. Korkean paineen ja lämpötilan myötä komponenttien seinämänvahvuudet ovat suurehkoja ja vaativat huippuammattilaisten käsittelyä valmistuksessa. Tärkeintä meille on toimittaa asiakkaillemme aina turvallinen laite, kertoo Refinecin laatupäällikkö Riku Turkia.

 

Hiilidioksidi on ekologinen vaihtoehto

Hiilidioksidin tutkiminen on merkityksellistä, sillä hiilidioksidi on kiinnostava, neutraali ja ekologinen vaihtoehto nykyisten kylmäaineiden seuraajana. Muita tulevaisuuden sovelluksia voivat olla esimerkiksi lämpöpumput ja sähköntuotanto.

– Hiilidioksidi on kiinnostava tulevaisuuden vaihtoehto. Teemme täällä LUT-yliopiston virtaustekniikan laboratoriossa perustutkimusta liittyen hiilidioksidin käyttäytymiseen ylikriittisessä tilassa ja lähellä kriittistä pistettä. Tarvitsemme kokeelliseen tutkimukseen laitteistoja, jotka ovat kalliita investointeja. On hienoa, että Etelä-Karjalasta löytyy Refinecin kaltaisia teknologiakumppaneita, jotka ovat halukkaita panostamaan tutkimukseen ja tekemään yhteistyötä tutkimuslaitosten kanssa. Käytännön kannalta on erinomaista, että Refinec sijaitsee samassa kaupungissa, sillä projektit vaativat paljon keskustelua ja aikataulujen yhteen sovittamista. Tämä laitteistokokonaisuus on ainutlaatuinen maailmassa, kertoo energiatekniikan professori Teemu Turunen-Saaresti LUT-yliopistosta.

– Haluamme olla mukana vihreässä siirtymässä mahdollistamassa tutkimustyötä ja lupaavia tulevaisuuden innovaatioita. Siksi teemme yhteistyötä tutkimuslaitosten ja yliopistojen, kuten LUT-yliopiston kanssa, toteaa Refinecin toimitusjohtaja Hannu Perälä.

 

15.10.2023

Refinec attending SMR Business Day 2023 at Otaniemi organized by FinNuclear Association, VTT and EcoSMR.

A pleasure to meet experts from all around the nuclear industry and discuss about clean energy production and how to reach the climate goals.

 

 

25.09.2023

Hitsaustekniikka- lehti kävi tutustumassa Refinec Oy:n toimintaan.

Alan arvostettu tieteellinen julkaisu kertoo kattavasti yrityksen historiasta ja toiminnasta julkaisussaan 4/23.

Lue koko juttu Linkedinistämme.

 

22.05.2023

LUT-yliopiston IWE-kurssi vierailulla

IWE-kurssin opiskelijat LUT-yliopistosta vierailivat Refinecillä tällä viikolla. Toimitusjohtaja Hannu Perälä kutsui ryhmän tervetulleeksi, minkä jälkeen suunnittelupäällikkö Riku Turkia esitteli Refinecin toimintaa, tuotteita ja referenssejä. Kahvien ja esittelyn jälkeen ryhmä tutustui Refinecin tuotantotiloihin. Ryhmäläiset esittivät aktiivisesti kysymyksiä ja olivat kiinnostuneita Refinecin laajasta materiaalikirjosta, hitsausohjeista ja menetelmäkokeista, toimituksista vaativiin kohteisiin sekä innovaatiohankkeista, joissa Refinec on mukana.

LUT-yliopiston IWE-IWT-kurssi on kansainvälinen hitsausinsinöörin ja -teknikon arvostettu pätevöitymiskoulutus. Huipputuotteen laatu varmistetaan pätevöitymisen ja erikoisalaan syventymisen kautta. Teollisen tuotannon menestys on kiinni ihmisistä. Yritykset tarvitsevat kansainvälisesti tunnustettuja asiantuntijoita menestyäkseen kansainvälisessä kilpailussa. Siksi on tärkeää, että Suomessa on saatavilla korkeatasoista koulutusta hitsausalalla. Myös Refinecillä on IWE-kurssin käyneitä asiantuntijoita.

 

20.02.2023

Haluamme kiittää kaikkia EcoSMR-kumppaneitamme hyvin onnistuneesta kahden vuoden projektista, joka on nyt viety onnistuneesti maaliin. Olimme mukana VTT:n koordinoimassa EcoSMR (Finnish Ecosystem for Small Modular Reactors)-projektissa, jonka tarkoituksena oli kehittää suomalaista ekosysteemiä ja liiketoimintaa pienten modulaaristen reaktorien (SMR:ien) tuomien uusien mahdollisuuksien ympärille.
Refinecillä oli tässä hankkeessa lisäksi oma yritysprojekti, jossa kehitimme tuotantomenetelmiämme fokuksena parhaimman ja tasaisen laadun varmistaminen SMR:ien valmistuksessa. Kehittämiseen kuului uusimpien hitsausautomaatioteknologioiden hyödyntäminen ja hitsausmetallurgiset tutkimukset.
Suomalainen SMR-ekosysteemi saa jatkoa tänä vuonna EcoSMR-Hubin muodossa, jossa Refinec on tietysti mukana. Lue lisää EcoSMR-projektista tästä linkistä.
———
We would like to thank all our EcoSMR partners for a very successful two-year project that has now been successfully completed. We were taking part in the EcoSMR (Finnish Ecosystem for Small Modular Reactors) project coordinated by VTT. The aim of the project was to develop the Finnish ecosystem and businesses around the new opportunities brought by Small Modular Reactors (SMRs).
In this project, Refinec also had its own company project, where we developed our production methods with the focus of ensuring the best and consistent quality in the manufacture of SMRs. The development included the utilization of the latest welding automation technologies and welding metallurgical research.
The Finnish SMR ecosystem will continue this year in the form of EcoSMR Hub, where Refinec is of course involved. Read more about the EcoSMR project at the link.

 

 

7.11.2022
Meillä on avoimia työpaikkoja – tarkista tilanne ja vapaat paikat rekrysivultamme!

23.11.2022
Osallistuimme VTT:n isännöimään EcoSMR -projektin loppuseminaariin Helsingissä. Seuraavaksi projektista todellisuutta?

Refinec was presenting today our EcoSMR company project results in EcoSMR final seminar in Helsinki hosted by VTT.

7.11.2022
Refinec osallistuu Future Energy Solutions -konferenssiin Lappeenrannassa.
”Tämän vuoden konferenssin pääteema on ”Kohti energiariippumatonta Eurooppaa” sisältäen aiheita vetytaloudesta ja synteettisistä polttoaineista, Koillis-Euroopan vetelaaksoista, sähkön ja lämmön varastoinnista, pienistä modulaarisista reaktoreista (SMR) ja lämmityksestä” -Future Energiaratkaisut

14.4.2021
Pemamek Oy toimitti Refinec Oy:lle PEMA WeldControl 100 -ohjausjärjestelmällä hallinnoitavan PEMA HD 5×4 hitsaustornin ja PEMA A25 4D hitsausrullaston, sekä kaksi  PEMA A25 I hitsausrullastoa kiskovaunuilla. Automatisoidut PEMA hitsaustornit ja -rullastot on suunniteltu parantamaan tuottavuutta ja turvallisuutta, sekä vastaamaan raskaaan tuotannon korkeisiin laatuvaatimuksiin.

29.3.2021
Olemme käyttöönottamassa upouutta ja tietääksemme Suomen ainoaa automaattista  ISOA hybridihitsausasemaa! Aseman avulla pystymme helposti toteuttamaan monimutkaisia kokonaisuuksia – maltamme tuskin odottaa…

23.3.2021
Tervetuloa uusille kotisivuillemme!

22.3.2021
Osallistuimme EcoSMR Open Business Day -seminaariin koko porukka. Hienoja esityksiä mm. Rolls Roycelta, Fortumilta ja muilta. Katso lisää projektista innovaatiosivultamme.

SEGMENTS

REFERENSSIMME

TUOTTEET

ASIAKKAITAMME

CONTACT US!

Contact information

 

info(at)refinec.fi
+358 10 504 4360

LÄHETÄ VIESTI

2 + 1 =

Refinec Oy
Savenvalajantie 10, 53500 Lappeenranta
Suomi Finland
info(at)refinec.fi
+358 10 504 4360