PAPERI- JA SELLUTEHTAAT

 

Refinec on kokenut paperi- ja selluteollisuuden tarpeisiin tulevien rakenteiden valmistaja. Otamme prosessien ja materiaalien vaatimukset ja ominaisuudet huomioon sekä suunnittelussa että valmistuksessa.

Sellutehtaan erityiset prosessiolosuhteet edellyttävät, että laitteiden valmistusmateriaalit valitaan kunkin kohteen erityisvaatimusten mukaisesti, yksilöllisesti. Lämmönsiirtimissä sellu- ja paperitehtailla saatetaan käsitellä aineita, jotka ovat likaisia, viskositeetiltään poikkeuksellisia, syövyttäviä ja aineiden koostumus saattaa vaihdella. Näiden lisäksi lämpötilat ja paineet saattavat olla korkeita, jolloin kaikki lämmönsiirtimien ominaisuudet ovat todella tärkeitä – vaatimuksina on myös paljon muuta kuin termodynamiikka.

Muutamia esimerkkejä valmistusmateriaaleista, joiden käytöstä meillä on vankka osaaminen:

–    ruostumattomat teräkset
–    duplex-teräkset
–    superausteniittiset teräkset (6Mo)
–     compound-materiaalit
–     hiiliteräkset
–     nikkeliseokset (esim.  Alloy 825, Alloy 625, Monel 400)
–     titaani

Materiaalivalintojen lisäksi myös valmistus ja käytettävä hitsausmenetelmä ovat ratkaisevia huippulaadun varmistamiseksi.

Valmistuksessa investoimme jatkuvasti nykyaikaisiin valmistusmenetelmiin saavuttaaksemme korkeimman mahdollisen laadun yhdistettynä tehokkaaseen tuotantoon. Tästä esimerkkeinä ovat jo käytössä oleva orbitaalihitsausjärjestelmämme ja pian käyttöön tuleva, Suomen ensimmäinen automaattinen hybridihitsausasemamme.

Refinec toimittaa toiveittenne mukaan myös vaativimmat kohteet, esimerkiksi

– haihduttimet
– putkilämmönvaihtimet
– höyryakut
– syöttövesi- ja muut säiliöt

Refinec käyttää hyväksyttyjä hitsausmenetelmiä mitä erilaisimmille materiaaleille ja prosessivaatimuksille. Suunnittelussa käytämme vibraatioanalyysiä laitteistojen värähtelyjen matemaattiseen mallinnukseen ja FEM-menetelmää (Finite Elemet Method) lujuuslaskentaan.

Toimitusprojektimme ovat tarkasti dokumentoituja, ja kiinnitämme erityisesti huomiota aikataulujen pitävyyteen ja asiakkaan pitämiseen tietoisena projektin etenemisestä.

 

Refinec Oy
Savenvalajantie 10, 53500 Lappeenranta
Suomi Finland
info(at)refinec.fi
+358 10 504 4360